Înapoi la: pagina principală

Discurile noastre preferate

Valeri Gergiev la pupitrul Orchestrei Mondiale a Păcii
Publicat: vineri, 24 Septembrie 2010
Oamenii îl descriu adesea ca fiind o forță a naturii și îl numesc "Valeri cel Mare". Dinamic, profund, energic, este omul cu o rezistență incredibilă, munca sa artistică "răpindu-i" aproape zilnic 20 de ore. Este recunoscut ca una dintre cele mai remarcabile figuri muzicale ale timpului nostru.
Pavarotti and Friends for war child
Publicat: vineri, 24 Septembrie 2010
"Încă o dată vreau să le mulțumesc tuturor prietenilor care mi s-au alăturat pentru a face muzică și pentru a ajuta copiii din Bosnia. Anul trecut, 
Integrala lucrărilor pentru pian de Enescu cu pianista Luiza Borac (II)
Publicat: marți, 17 August 2010

"...interpretă de o strălucire uimitoare, o tânără maestră" sau "o pianistă cu o expresivitate poetică neobișnuită" – Luiza Borac văzută de presa muzicală instrumentală.

Integrala lucrărilor pentru pian de Enescu cu pianista Luiza Borac (I)
Publicat: luni, 16 August 2010

Între 23 și 30 martie 2003 pianista Luiza Borac a înregistrat pentru Casa britanică Avie Records, la Lindau în Germania, cele trei suite pentru pian ale lui George Enescu. Primit cu etuziasm de critica internațională, compact discul a primit 5 stele din partea revistei germane "Fono Forum" și a fost distins cu premiul "Înregistrarea lunii" și cu o formulare foarte interesantă "recomandare imperativă".

Ralph Vaughan Williams - O simfonie a mării
Publicat: joi, 5 August 2010
Integrala simfoniilor de Ralph Vaughan Williams cu Orchestra Filarmonicii din Londra și cu dirijorul Adrian Boult („O simfonie a mării”).
Coco Chanel & Igor Stravinski
Publicat: vineri, 16 Iulie 2010
Muzică de film și mai mult decât atât - un film prezentat în închiderea Festivalului de la Cannes în 2009, în regia lui Jan Kounen
Cânturi polifonice – Corsica
Publicat: marți, 13 Iulie 2010
Cânturi polifonice – Corsica : o muzică atipică, austeră în esența sa – muzică din sfera tradițională.
Nikolai Lugansky - garanția valorii
Publicat: marți, 13 Iulie 2010
Într-un an Chopin este cât se poate de firesc să auzim mult mai des sonorități chopiniene. Este unul dintre motivele pentru care ne-am oprit la un album Chopin.
Pianistul Maurizio Pollini
Publicat: luni, 12 Iulie 2010
Piesa de rezistență a acestui album DG înregistrat pe parcursul anilor 2001 – 2002: Kreisleriana op.16.
Cvartetul Kronos - Early Music
Publicat: vineri, 9 Iulie 2010
Un compact disc nu foarte recent, apărut în 1997 sub sigla Nonesuch: Cvartetul Kronos cântând muzică veche - o surpriză pentru cei care cunosc profilul acestui ansamblu american focalizat
Chris Botti in Boston
Publicat: miercuri, 30 Iunie 2010
Acest album, apărul în 2008 la casa Decca, redă un concert live realizat de renumitul trompetist american de jazz cu orchestra Boton Pops Orchestra, condusă de Keith Lockhart și cu invitați speciali.
Felix Mendelssohn cu violonistul Leonidas Kavakos
Publicat: miercuri, 30 Iunie 2010
Publicul român l-a putut asculta pe acest violonist grec în edițiile din 2001 și 2007 ale Festivalului Internațional "George Enescu". În 2007, Leonidas Kavakos declara la București
Erik Satie cu pianistul Alexandre Tharaud
Publicat: miercuri, 30 Iunie 2010
Avant-dernières pensées este un ghid util, realizat de pianistul Alexandre Tharaud, pentru toți cei care vor să-l cunoască pe Erik Satie dincolo de minunatele sale
Chopin și Nelson Freire
Publicat: miercuri, 23 Iunie 2010
"Interpretarea lui Nelson Freire este strălucitoare, scoțând în evidență o virtuozitate tinerească". International Record Review, publicația de unde am extras această apreciere, făcea referire la triplul album, semnat Nelson Freire.
Nelson Freire și Heitor Villa Lobos
Publicat: miercuri, 23 Iunie 2010
Prole do Bebe sau mai simplu Familia copilului reprezintă un punct important în creația compozitorului brazilian Heitor Villa Lobos.
Lucrări corale de Johannes Brahms
Publicat: miercuri, 16 Iunie 2010
Brahms a scris piese corale de-a lungul întregii sale cariere și totuși prea puține sunt cunoscute.
Violonista Midori - Concerte de Mendelssohn și Bruch
Publicat: miercuri, 16 Iunie 2010
"Germanii au patru concerte pentru vioară: cel mai impotant este cel al lui Beethoven. Al lui Brahms este la fel de serios și este un adevărat rival.
Lucrări de Faure interpretate de Isabelle Faust și Florent Boffard
Publicat: miercuri, 16 Iunie 2010
Cotat cu 5 stele în topul vânzărilor casei Harmonia Mundi, discul : Fauré - Sonate pentru vioară și pian poartă semnătura interpretativă a violonistei Isabelle Faust și a pianistului Florent Boffard.
Cecilia Bartoli - Sacrificium
Publicat: vineri, 11 Iunie 2010
Un compact-disc lansat de mezzo-soprana Cecilia Bartoli în octombrie 2009, într-un decor atât de potrivit - Palatul Regal de la Caserta.
Liszt cu pianistul Yundi Li
Publicat: miercuri, 24 Martie 2010

În 2004, cotidianul "The New York Times" acorda titlul de "Cel mai bun CD al anului" albumului Liszt înregistrat de unul dintre cei mai promițători (pe atunci) pianiști ai tinerei generații - chinezul Yundi Li.

Celebrați Anul Chopin ascultând-o pe Elisabeth Leonskaja
Publicat: marți, 23 Martie 2010
Este absolut impresionant numărul de înregistrări noi și de re-editări pe care marile case de discuri le-au lansat pe piață în acest an.
Telemann, Hogwood și strălucirea muzicii vechi
Publicat: marți, 23 Martie 2010
Nu știu câți dintre dvs. sunteți în admirație față de ceea ce înseamnă spirit britanic - eu, unul, nu m-aș fi simțit deloc rău ca englez
Concerte de Mozart cu ansamblul ''Anima eterna''
Publicat: marți, 23 Martie 2010
Este interesant și faptul că Anima Eterna nu înseamnă un ansamblu obișnuit, ci unul care lucrează pe bază de proiect
Edin Karamazov - The lute is a song
Publicat: luni, 22 Martie 2010
Ca să fiu sinceră, prima dată când am auzit de Edin Karamazov a fost când am ascultat albumul "Songs of the labyrinth", unde lăutistul de origine bosniacă, actualmente stabilit în Croația, cânta alături de vedeta Sting.
Chopin cu pianistul Boris Berezovski
Publicat: luni, 22 Martie 2010
A-l asculta pe Boris Berezovski interpretând Chopin este cu adevărat o provocare, pentru că tipul acesta de repertoriu pare să fie mai curând nepotrivit pentru tipul de pianist care este Boris Berezovski.