ACUM:
18.00
Planeta jazz
De la swing la stilul anilor 2000, marile nume ale jazzului.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale – Februarie 2022

Publicat: joi, 6 Ianuarie 2022 , ora 10.25

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.

Joi, 3 februarie 2022, ora 21.00
Transmisiune directă de la Hanovra.
Concert susținut de Orchestra Filarmonică a Radiodifuziunii Germane din Hanovra la Studioul Mare al Radiodifuziunii Germane din Hanovra. Dirijor Andrew Manze. Solistă violonista Midori Seiler. Dmitri Sostakovici- Simfonia a I-a op. 10 în fa minor; Ludwig van Beethoven - Concertul op. 61 în Re major pentru vioară si orchestră.


Marți, 8 februarie 2022, ora 20.35
Transmisiune directă de la Budapesta.
Concert susținut de Corul și Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Ungare la Academia de Muzică "Franz Liszt" din Budapesta. Dirijor José Cura. Ottorino Respighi - Concertul gregorian pentru vioară și orchestră (solist Ádám Banda); Giacomo Puccini- Messa di Gloria (soliști tenorul István Horváth și baritonul Miklós Sebestyén).


Joi, 10 februarie 2022, ora 21.30
Transmisiune directă de la Lugano
. Concert susținut de Orchestra Elveției Italiene la LAC Lugano. Dirijor Markus Poschner. Solist pianistul Jan Lisiecki. Serghei Prokofiev - Concertul nr. 2 op 16 în sol minor pentru pian și orchestră; Piotr Ilici Ceaikovski - Simfonia a VI-a op 74 în si minor "Patetica".

Marti, 15 februarie 2022, ora 21.30
Transmisiune directă de la Paris. Concert sustinut de Orchestra Operei din Paris la Filarmonica din Paris. Dirijor Gustavo Dudamel. Jean-Philippe Rameau - Suita din opera "Indiile galante"; Pierre Boulez - Lucrarea "Notations"pentru orchestră; Gustav Mahler - Simfonia a I-a în Re major "Titanul".


Joi, 17 februarie 2022, ora 21.30
Transmisiune directă de la Cardiff
. Concert susținut de Orchestra BBC-Țara Galilor. Dirijor Carlos Miguel Prieto. Solist pianistul Daniel Ciobanu. Silvestre Revueltas - "Sensemayá"; Carlos Chávez - Simfonia a II-a "Sinfonia India"; George Gershwin - Rhapsody in Blue pentru pian și orchestră; Aaron Copland - Simfonia a III-a.


Vineri, 18 februarie 2022, ora 21.00
Transmisiune directă de la
München. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze la Isarphilharmonie din München. Dirijor Sir Antonio Pappano. Solistă pianista Yuja Wang. Antonín Dvoűák - Uvertura de concert op 93 "Othello"; Franz Liszt - Concertul nr. 1 în Mi bemol major pentru pian și orchestră; Carl Nielsen - Simfonia a IV-a op 29.


Luni, 21 februarie 2022, ora 20.30

Transmisiune directă de la Praga. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Praga la Rudolfinum din Praga. Dirijor Marek ©edivę. Solistă pianista Gabriela Montero. Serghei Prokofiev - Simfoniile a I-a op 25 în Re major "Clasica" și a IV-a op 47 în Do major; Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 14 KV 449 în Mi bemol major pentru pian și orchestră; Dmitri Șostakovici - Concertul nr. 1 op 35 în do minor pentru pian, trompetă și orchestră (colaborează trompetistul Jiűí Houdek).


Joi, 24 februarie 2022, ora 21.00
Transmisiune directă de la Hanovra
. Concert susținut de Orchestra Filarmonică a Radiodifuziunii Germane din Hanovra la Studioul Mare al Radiodifuziunii din Hanovra. Dirijor Antonello Manacorda. Solist pianistul Denis Kozhukhin. Edvard Grieg - Concertul op 16 în la minor pentru pian și orchestră; Robert Schumann- Simfonia a II-a op 61 în Do major.