Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Workshop Cantus Mundi, la Teatrul Excelsior din București

Publicat: vineri, 26 Mai 2017 , ora 0.00
În perioada 26 - 28 mai 2017, între orele 16,00 și 20,00, la Teatrul Excelsior din București are loc o nouă ediție a workshop-ului de dirijat susținut de o echipă de formatori ai Programului Național Cantus Mundi, inițiat și coordonat de Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin". Atelierul, parte a programului "Nicio Școală fără Cor", se înscrie într-o serie amplă de cursuri gratuite de pregătire la nivel național, destinate tuturor celor care sunt pasionați de muzică și își doresc înființarea propriului cor sau îmbunătățirea performanțelor dirijorale actuale.
Workshop-ul va fi susținut de Anna Ungureanu, dirijor al Corului Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin", alături de Luciana Ioan, Delia Andronache și Radu Isăcescu, membri ai amintitului ansamblu coral.
Cursul oferă tuturor participanților noțiunile de bază pentru dirijat coral și cunoștințele pentru coordonarea unui cor.
De la începutul acestui an, membrii echipelor de formatori Cantus Mundi au susținut workshop-uri la Sibiu, Oradea, Timișoara, Sfântu Gheorghe, Focșani, Cluj, Constanța, Râmnicu Sărat, Baia Mare și Arad. La finalul acestor cursuri, fiecare participant primește o diplomă. Interacțiunea continuă, apoi, pe platforma Cantus Mundi, care poate fi accesată la adresa www.cantusmundi.com, iar cei înscriși beneficiază de o bază extinsă de partituri on-line, precum și de facilități disponibile exclusiv dirijorilor de cor.