Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

De astăzi se lansează noile abonamente la Sala Radio

Publicat: miercuri, 28 Februarie 2024 , ora 0.00

Începând de astăzi, 28 februarie 2024, sunt disponibile abonamentele și biletele pentru ultimele trei luni ale Stagiunii Muzicale Radio.

Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie - 5 martie 2024, iar biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

Printre capodoperele muzicii clasice pe care le veți putea asculta la Sala Radio se numără Triplul concert pentru pian, vioară, violoncel și orchestră de Ludwig van Beethoven, Preludiu la după-amiaza unui faun din creația lui Claude Debussy, povestea simfonică pentru copii "Petrică și lupul" de Serghei Prokofiev, dar și suita Șeherazada semnată de Nicolai Rimski-Korsakov. De asemenea, printre evenimentele speciale de care vă veți bucura în perioada următoare se numără concertele nr. 3 și 4 din seria Integralei lucrărilor simfonice și concertante semnate de Johannes Brahms, evenimentul de închidere a Festivalului Internațional CellEAST sau concertele din cadrul Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi (SIMN) - ediția cu numărul 33.

Printre invitații speciali pe care îi veți putea aplauda pe scena Sălii Radio în ultimele trei luni ale stagiunii 2023-2024 se numără dirijorii Delyana Lazarova, Christopher Warren-Green, Francesco Lecce-Chong, pianiștii Alexandra Silocea, Sînziana Mircea, Alexei Volodin, Daniel Ciobanu, Florian Mitrea, Luiza Borac, violoniștii Remus Azoiței, David Grimal și Leticia Moreno, violonceliștii Andrei Ioniță, Atanas Krastev.

Pe lângă concertele simfonice și camerale propuse de cele două orchestre Radio, vor reveni cu noi programe muzicale și Big Band-ul Radio (sub bagheta dirijoarei Simona Strungaru), Orchestra de Muzică Populară Radio, Corul Academic Radio și Corul de Copii Radio.

În perioada 28 februarie - 5 martie 2024 vor fi disponibile la vânzare abonamentele pentru perioada aprilie-iunie 2024. Cele două formule de abonament vor cuprinde concertele Orchestrei Naționale Radio, respectiv pe cele ale Orchestrei de Cameră Radio. Pentru a vedea care sunt evenimentele din stagiune la care sunt valabile abonamentele, va rugăm să consultați secțiunea "Program concerte" de pe site-ul www.orchestreradio.ro.

Biletele individuale pentru toate concertele Orchestrelor și Corurilor Radio vor deveni disponibile DUPĂ vânzarea abonamentelor, începând cu data de miercuri, 6 martie 2024.

Biletele și abonamentele sunt disponibile și în sistem online - pe entertix.ro și myticket.ro - și în librăriile Cărturești.

Ana Sireteanu