Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concerte in memoriam George Georgescu, la Ateneul Român

Publicat: joi, 11 Ianuarie 2024 , ora 0.00

Cu prilejul împlinirii a 60 de ani de la moartea lui George Georgescu, Filarmonica George Enescu dedică marelui dirijor, care s-a aflat la conducerea instituției timp de patru decenii, concertele din serile de joi (11 ianuarie) și vineri (12 ianuarie 2024), de la ora 19,00. La pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii bucureștene se va afla Cristian Măcelaru, iar ca solistă va evolua violonista Sarah Nemțanu. În program - piesa Hydra de Ștefan Stoianovici în primă audiție absolută, Simfonia spaniolă de Édouard Lalo și poemul simfonic O viață de erou de Richard Strauss.

În pauza concertului din 11 ianuarie, va avea loc lansarea unui album cu înregistrări ale lui George Georgescu la pupitrul Orchestrei Simfonice Cehe din Praga și vernisajul unei expoziții cu fotografii de arhivă despre viața și cariera sa. Cu această ocazie va vorbi Ioana Rațiu Răileanu, fiica marelui muzician comemorat.

La finalul evenimentului, în foaierul Ateneului Român, dirijorul Cristian Măcelaru va oferi o sesiune de autografe pe albumul Cristian Măcelaru - Orchestra Națională Radio. Ceaikovski, Dvoűák, apărut la Editura Casa Radio.

Larisa Clempuș