Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

S-au anunțat câștigătorii Concursului Național „Mihail Jora" - secțiunea „Critică muzicală"

Publicat: sâmbătă, 16 Decembrie 2023 , ora 0.00

Juriul ediției cu numărul 30 a Concursului Național de Compoziție, Critică și Interpretare Muzicală „Mihail Jora" alcătuit din personalități din domeniul muzicologiei și criticii muzicale autohtone precum prof. univ. dr. Valentina Sandu-Dediu de la Universitatea Națională de Muzică din București (Președinte), prof. univ. dr. Laura Vasiliu de la Universitatea de Arte „George Enescu" din Iași și prof. univ. dr. Gabriel Banciu de la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca a anunțat rezultatele competiției dedicate anul acestea secțiunii Critică muzicală.

Premiul I îi revine lui Vlad-Cristian Ghinea de la Universitatea Națională de Muzică din București , Premiul al II-lea (ex aequo) le este atribuit Ioanei Bîgu (UNMB) și Dianei Cardoș (ANMGD), iar Premiul al III-a a intrat în posesia Alexei Lupu (UNMB) și a Anei Sireteanu (UNMB).

Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc în cadrul Galei Musicrit din 14 ianuarie 2024, ce se va desfășurata la Ateneul Român din capitală și va fi transmisă în direct de Radio România Muzical și de TVR Cultural.