Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Chitaristul Dragoș Ilie, solistul Orchestrei de Cameră Radio

Publicat: miercuri, 13 Decembrie 2023 , ora 0.00

În cadrul Stagiunii Muzicale Radio îl veți putea urmări astăzi, 13 decembrie, pe chitaristul Dragoș Ilie, descris de presa de specialitate drept unul dintre cei mai carismatici și expresivi tineri muzicieni ai generației sale.

Alături de Orchestra de Cameră Radio, artistul român va prezenta publicului de la Sala Radio Concertul nr. 1 în Re major pentru chitară și orchestră de Mario Castelnuovo-Tedesco. În completarea programului veți mai putea audia "Dansul celor șapte văluri" din opera Salomeea de Richard Strauss, în aranjamentul semnat de Kenichi Ikuno. Concertul se va încheia cu Suita de balet "Carmen" pentru orchestră de coarde și percuție de Rodion Scedrin, creată după opera cu titlul omonim de Georges Bizet. Conducerea muzicală va fi asigurată de Johann Stuckenbruck.

Concertul începe de la ora 19:00 și va fi transmis în direct pe frecvențele Radio România Muzical.

La finalul serii, chitaristul Dragoș Ilie va oferi autografe pe albumul său - "Guitar Delights"- apărut la Editura Casa Radio, ce cuprinde înregistrări cu lucrări semnate de Ciprian Porumbescu, Gabriel Almași, Adrian Andrei, Nicola Jappelli și alții.

Ioana Țintea