Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Decorații acordate în cadrul concertului caritabil „Armoniile speranței”

Publicat: luni, 11 Decembrie 2023 , ora 0.00
Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor", condusă de dirijorii Iosif Ion Prunner și Daniel Jinga, a susținut în data de 9 decembrie 2023, concertul caritabil „Armoniile speranței”, având ca miză strângerea de fonduri pentru pacienții care suferă de cancer. Evenimentul a fost organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, prin implicarea Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Culturii.
Cu această ocazie, Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a oferit două decorații în numele Președintelui României, Klaus Iohannis:
- Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria B - „Muzica” Orchestrei Medicilor „Dr. Ermil Nichifor”. Distincția a fost înmânată doctorului și violonistului Mircea Penescu și oferită ansamblului „în semn de apreciere pentru întreaga activitate concertistică, pusă în slujba promovării marilor proiecte și preocupări ale societății românești, îngemănate prin forța solidarității și a spiritului civic”.
- Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria D - „Arta spectacolului”, dirijorului Daniel Jinga, manager al Operei Naționale din București, „în semn de înaltă apreciere a contribuției importante în promovarea valorilor culturale românești”.
Sarah Natsis