Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Muzici ale filmului istoric românesc la Opera Națională București

Publicat: marți, 12 Decembrie 2023 , ora 0.00

Astăzi, 12 decembrie, Opera Națională din București va găzdui un concert-spectacol extraordinar organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, instituția lirică bucureșteană, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

Evenimentul va fi susținut de Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, condusă de colonelul Aurel Gheorghiță și căpitanul Daniel Metea.

Intitulat "Muzici ale filmului istoric românesc", programul cuprinde o selecție de lucrări emblematice care fac parte din coloanele sonore a șase filme istorice românești: "Pe aici nu se trece!", "Noi, cei din linia întâi", "Ștefan cel Mare - Vaslui - 1475", "Mihai Viteazul", "Osânda" și "Pistruiatul".

Invitați vor fi, între alții, actorii Ioana Pavelescu și Costel Băloiu, compozitorul Horia Moculescu și muzicologii Valentina Sandu-Dediu, Olguța Lupu și Nicolae Gheorghiță, iar Asociația "6 Dorobanți" - grup de reconstituire istorico-militară, coordonată de criticul și istoricul Adrian-Silvan Ionescu, va prezenta uniforme militare de epocă din Primul Război Mondial.

Ora de începere este 19:00.

Ioana Țintea