Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concert simfonic dedicat Zilei Naționale a României, la Ateneul Român

Publicat: joi, 30 Noiembrie 2023 , ora 0.00

Filarmonica "George Enescu" prezintă ultimul concert din seria de trei, organizată pentru a sărbători Ziua Națională a României, 155 de ani de la primul concert al Societății Filarmonice Române, fundamentul a ceea ce astăzi reprezintă Filarmonica "George Enescu", dar și 135 de ani de la inaugurarea Ateneului Român.

Primele două concerte au avut loc în 27 noiembrie la Sala "Sinopoli" a Auditoriumului "Parco della Musica" din Roma și ieri, la Ateneul Român din București, urmând ca acesta să fie reluat astăzi, 30 noiembrie 2023, în aceeași sală.

Astfel, împreună cu Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", urcă pe scenă violoncelistul Andrei Ioniță, care va prezenta publicului Concertul nr. 1 în Do major pentru violoncel și orchestră de Joseph Haydn.

Din programul muzical al serii mai fac parte Rapsodia a II-a în Re major de George Enescu, dar și Poemul simfonic "Don Juan" de Richard Strauss și Concertul românesc pentru orchestră de György Ligeti. Conducerea dirijorală va fi asigurată de maestrul Leo Hussain.

Ora de începere este 19:00.

Sarah Natsis