Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Alexandru Tomescu va cânta și în următorii cinci ani pe vioara Stradivarius Elder Voicu

Publicat: luni, 20 Noiembrie 2023 , ora 9.53
Vineri, 17 noiembrie 2023, în urma concursului organizat de Filarmonica George Enescu București și Ministerul Culturii, violonistul Alexandru Tomescu a câștigat dreptul de a cânta până în anul 2028 pe vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, obiect de Patrimoniu Național-Categoria Tezaur.
Din juriul concursului au făcut parte personalități marcante ale muzicii clasice românești, violoniștii Varujan Cozighian și Mădălin Voicu, Iosif Ion Prunner - dirijorul Corului Filarmonicii George Enescu, violonista Diana Moș - rector al Universității Naționale de Muzică București și Tiberiu Soare - dirijor al Operei Naționale București, conf.univ.dr. al Universității Naționale de Muzică București.
Programul muzical pregătit pentru concurs a fost unul complex și a cuprins, între altele, piese de Johann Sebastian Bach, Niccolo Paganini, Ludwig van Beethoven și George Enescu.
"Sunt onorat și mulțumesc juriului acestui concurs pentru toată încrederea pe care am primit-o și șansa să cânt încă un mandat pe cel mai frumos și valoros instrument pe care România îl are - Vioara Stradivarius Elder-Voicu1702, care timp de 20ani a fost în mâinile marelui virtuos artist român, Maestrul Ion Voicu. Totodată, este imensă bucuria că pot să duc mai departe și să împărtășesc publicului din lumea întreagă povestea Viorii Stradivarius Elder Voicu, până în anul 2028, să-i bucur pe toți iubitorii muzicii de sunetul magic al acestui instrument. Turneele Stradivarius vor continua atât în țară, cât și străinătate, cu noi concerte în premieră, care vor duce muzica clasică mai departe, colo unde este locul ei: în inimile celor care vibrează la frumos. Am în plan sumedenie de proiecte unice, provocatoare, pe care abia aștept să le împărtășesc cu voi, publicul acesta minunat. Vă aștept la concerte!", declară violonistul Alexandru Tomescu.
Larisa Clempuș