Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concurs de critică muzicală organizat de UCRRM

Publicat: luni, 13 Noiembrie 2023 , ora 0.00

Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România (UCRRM - Musicrit) organizează Concursul Național "Mihail Jora" - secțiunea Critică muzicală.

Tradiția competiției fondate la inițiativa regretatului prof. univ. dr. D.H.C. Grigore Constantinescu în 1991 - anul sărbătoririi centenarului nașterii marelui muzician Mihail Jora - continuă în acest an cu accent pe formarea și promovarea tinerei generații de critici muzicali, un obiectiv pe care UCRRM îl consideră deosebit de important în activitatea sa.

Concursul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 32 de ani, de origine română (inclusiv cetățenii Republicii Moldova) sau care au studiat la universități din România. Înscrierile se pot face până în 5 decembrie.

Câștigătorii desemnați de un juriu format din personalități din domeniul muzicologiei și criticii muzicale autohtone vor fi anunțati pe site-ul www.musicrit.ro în data de 14 decembrie 2023.

Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc în cadrul Galei Premiilor Musicrit din 14 ianuarie 2024, desfășurată la Ateneul Român din București și transmisă în direct la Radio România Muzical și TVR Cultural.

Larisa Clempuș