Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional „Meridian”- serie de 3 concerte la București

Publicat: vineri, 10 Noiembrie 2023 , ora 0.00
Ediția a XVIII-a a Festivalului Internațional "Meridian", organizat de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, aduce astăzi, 10 noiembrie, în atenția pubicului  trei evenimente ce se vor desfășura la Universitatea Națională de Muzică din București.
De la ora 16:00,  Ansamblul VEDE(M)² coordonat de Adriana Maier va susține un recital desfășurat la Sala de concerte a instituției.  Violoniștii Mădălin Pandelescu, Emanuela Benec, violista Valeria Răducanu, clarinetistul Emanuel Rupa, Mădălina Radu la violoncel și Daniel Dumitrașcu la pian vor prezenta publicului lucrări de  Dan Dediu, Bogdan Vodă și Emanuel Rupa.
Incepând cu ora 17:00,  pe aceeași scenă vor urca pianistele Diana Dava-Barb și Cipriana Gavrișiu. Muzicienele vor interpreta pagini semnate de Răzvan Metea, Șerban Marcu și George Enescu, printre alții.  
Ziua festivalieră se va încheia cu un recital cameral intitulat „Arcade”. Îl vor oferi membrii Ansamblului ICon Arts.   De la ora 19:00, în Sala de Operă a Universiții Naționale de Muzică din București vor fi prezentate publicului lucrări de Andrei Petrache, Ariadna Ene Iliescu, Mihnea Dragne, Vlad Ghinea, Irina Perneș și George Ioan Păiș. 
Ioana Țintea