Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul „Meridian” - nouă suită de evenimente în București

Publicat: joi, 9 Noiembrie 2023 , ora 0.00

Astăzi, 9 noiembrie 2023, are loc o altă suită de evenimente înscrise în cadrul Festivalului "Meridian", ediția a XVIII-a - intitulată "Persona".

Începând cu ora 9:00, în sala "Auditorium" a Universității Naționale de Muzică din București are loc o conferință internațioală de muzicologie dedicată compozitorului György Ligeti. Participă Laurențiu Beldean, Peter Nelson și Martyna Kopeæ, între alții.

Tot în sala "Auditorium", de la ora 15:00, are loc concertul cameral susținut de violonistul Ladislau Csendes, violoncelistul Ștefan Cazacu și pianistul Daniel Dascălu, printre alții. Muzicienii vor prezenta un program alcătuit exclusiv din lucrări de György Ligeti.

Tot în cadrul festivalului, Corul de Cameră "Preludiu - Voicu Enăchescu" propune concertul intitulat "L`homme armé", la Sala Dalles, cu începere de la ora 17:00. În program - lucrări semnate de Krzysztof Penderecki, Alexandru Semeniuc, Ioan Dobrinescu, Corneliu Cezar.

Ultimul eveniment al zilei se desfășoară începând cu ora 19:30, în Sala "Studio" a Teatrului Odeon. Vocalista Ryoko Aoki din Japonia va evolua împreună cu patru tineri interpreți români - violoniștii Andreea Greluș și Mădălin Pandelescu, violista Iulia Goiană și violoncelistul Mircea Marian. Programul reunește lucrări semnate de Noriko Baba, Mikel Urquiza, Călin Ioachimescu. Proiectul "Noul Nō: tradiție și avangardă muzicală" este organizat de Asociația Art&Co și se adresează celor care doresc să aprofundeze istoria teatrului "Nō" și abordarea cântului tradițional "utai" în partituri muzicale de avangardă.

Sarah Natsis