Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concerte și o conferință în cadrul Festivalului 'Meridian'

Publicat: marți, 7 Noiembrie 2023 , ora 0.00

La București, continuă ediția a 18-a a Festivalului Internațional Meridian, unul din cele mai importante festivaluri de muzică nouă din România.

Intitulată Persona, ediția de anul acesta aduce în atenția publicului o expoziție itinerantă de măști cântătoare, concerte camerale și spectacole de dans contemporan, printre altele, explorând astfel colaborările interdisciplinare, rolul scenei în comunicarea cu publicul și teatrul instrumental.

În cadrul festivalului Meridian au loc marți, 7 noiembrie 2023, două concerte și o conferință.

De la ora 11.00, în Sala Senatului Universității Româno-Americane, artista japoneză Ryoko Aoki va susține conferința cu titlul Nō și muzica contemporană, organizată de Asociația Art&Co.

Începând cu ora 17.00, se va desfășura concertul Strings IN ConnectiON, în Sala Silvestri a Universității Naționale de Muzică din București. Interpretează Ladislau Csendes la vioară și Cătălin Crețu - electronics. În program - creații de Bernard Parmegiani & Devy Erlih, Kaija Saariaho, Tiberiu Olah și Octavian Nemescu.

Iar de la ora 19.00, în clubul I-auzi Una din București, va avea loc un recital de muzică contemporană susținut de George Păiș - compoziție și sintetizatoare, Ștefan Stoianovici la pian și Alex Mușat - percuție.

Larisa Clempuș