Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concert dedicat Zilei Radio România - la Sala Radio

Publicat: vineri, 3 Noiembrie 2023 , ora 0.00

La Sala Radio va avea loc în această seară de vineri, 3 noiembrie, un concert simfonic susținut de Orchestra Națională Radio, dedicat Zilei Radio România, instituție care a împlinit în 1 noiembrie 95 de ani de existență.

Își dă concursul violonistul Alexandru Tomescu, solist concertist al orchestrelor Radio România, iar la conducerea ansamblului se va afla dirijorul Rumon Gamba.

În program: Preludiu simfonic de Ion Dumitrescu, Concertul op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia a VI-a "Pastorala" de Ludwig van Beethoven.

Cu acest prilej, Editura Casa Radio celebrează Ziua Radioului prin două momente speciale ce vor avea loc în foaierul central al Sălii Radio, în pauza și la finalul acestui eveniment.

În pauza concertului, vor fi prezentate publicului două albume recent apărute ce ilustrează muzical trecutul și prezentul artistic al instituției. "Mihail Jora - Muzică de balet" este un CD dedicat primului director muzical al Radiodifuziunii Române.

Cel de-al doilea album este intitulat "Alexandru Tomescu și Sînziana Mircea. Beethoven, Brahms, Enescu" și evidențiază arta violonistică a lui Alexandru Tomescu, acompaniat de pianista Sînziana Mircea. La finalul concertului, publicului îi este oferită și o sesiune de autografe.

Ora de începere este 19:00, iar concertul poate fi urmărit și în transmisiune directă la Radio România Muzical.

Ana Sireteanu