Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

„Gala chitariștilor în afirmare II” - recital la Palatul Suțu din București

Publicat: miercuri, 1 Noiembrie 2023 , ora 0.00

La Palatul Suțu are loc astăzi, 1 noiembrie 2023, "Gala chitariștilor în afirmare II", eveniment înscris în cadrul Festivalului Internațional "Serile de chitară", ediția a XI-a.

Își dau concursul chitariștii Tudor Torge și Andrei Pițu, care vor prezenta publicului lucrări din creația compozitorilor Dionisio Aguado, Mauro Giuliani și Johann Dubez, printre alții. Recitalul începe la ora 19:00.

Ediția de anul acesta se desfășoară într-un format nou, în care muzica contemporană și repertoriul tradițional al instrumentului se împletesc într-un concept unitar intitulat "ConTempo".

Tot în cadrul acestei ediții, până mâine se derulează și un masterclass intensiv susținut de chitaristul Dejan Ivanovich la Universitatea Națională de Muzică din București.

Următorul eveniment din cadrul festivalului are loc mâine.

Pentru concertele de la Sala "George Enescu" a Universității Naționale de Muzică și Institutul Cervantes, intrarea se face pe bază de rezervare, prin email la adresa kitharalogos@gmail.com. Pentru restul concertelor, intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Sarah Natsis