Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Lansarea Barometrului de Consum Cultural 2022 la ARCUB - Gabroveni

Publicat: duminică, 29 Octombrie 2023 , ora 0.00

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) lansează astăzi, 29 octombrie 2023, de la ora 11:00, Barometrul de Consum Cultural 2022.

Proiectul evaluează schimbările înregistrate la nivelul practicilor de consum cultural, accentuând particularitățile acestuia în rândul tinerilor, și analizează, pentru prima dată în România, relația dintre cultură și democrație. Barometrul de Consum Cultural 2022 semnalează nevoia stringentă de educație culturală. Datele furnizate confirmă tendințele identificate în perioada pandemiei, respectiv orientarea preponderentă a consumului cultural spre mediul online și în spațiul non-public.

Evenimentul va avea loc în cadrul Festivalului Național de Teatru și se va desfășura la ARCUB - Gabroveni.

Alături de invitați de renume din mediul academic și profesioniști din domeniul culturii, coordonatorii studiului, Carmen Croitoru, Director General INCFC și Anda Becuț Marinescu, Director de Cercetare INCFC, vor prezenta principalele rezultate ale Barometrului, accentuând relația dintre valorile culturale, calitatea educației și principiile democratice, de la nivelul societății.

După evenimentul de lansare, Barometrul de Consum Cultural 2022 va fi disponibil în format digital pe site-ul www.culturadata.ro.

Ana Sireteanu