Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Conferința „Case de muzicieni. Drame ale perioadei comuniste”, la Palatul Suțu

Publicat: miercuri, 25 Octombrie 2023 , ora 0.00

Astăzi, 25 octombrie, Palatul Suțu din Capitală găzduiește conferița intitulată „Constantin Silvestri - Mîndru Katz - biografii ascunse în arhive”, organizată în cadrul proiectului „Case de muzicieni. Drame ale perioadei comuniste”,  pe care îl derulează Asociația „Opus”. Prelegerea de astăzi va fi susținută de Ioana Raluca Voicu-Arnăuțoiu, fiica luptătorului anticomunist Toma Arnăuțoiu, o asiduă cercetătoare în arhivele C.N.S.A.S. Conferința va fi urmată de un recital oferit muziciană în compania pianistei Manuela Giosa. Cele două vor interpreta sonate pentru vioară și pian de Constantin Silvestri și Pascal Bentoiu. Ora de începere este 18:00, iar intrarea publicului - liberă. 

Conferința va putea fi urmărită și în direct pe Facebook, pe paginile „Case de muzicieni” și pe cea a postului Radio România Muzical. 

Ca partener al proiectului „Case de muzicieni”, Muzeul Național „George Enescu” prezintă cu acest prilej, la Palatul Suțu, imagini dintr-o amplă expoziție dedicată personalității lui Constantin Silvestri, dirijorul cu o contribuție decisivă în promovarea creației enesciene. 

Următorul eveniment din cadrul proiectului „Case de muzicieni. Drame ale perioadei comuniste” va avea loc marți, 31 octombrie  la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Ioana Țintea