Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Maria Marica și Daria Tudor - recital în seria „Moștenitorii României Muzicale” în 15 noiembrie, la Ateneu

Publicat: marți, 24 Octombrie 2023 , ora 0.00

Violonista Maria Marica, câștigătoare a Concursului Internațional "George Enescu" din 2022 și pianista Daria Tudor vor susține un recital extraordinar la Ateneul Român din București, pe 15 noiembrie 2023.

Recitalul face parte din seria "Moștenitorii României muzicale", derulată de Radio România Muzical, dar și din proiectul "Top Young Performers" propus de European Broadcasting Union - cea mai importantă alianță din lume a entităților mass-media de servicii publice, ce reunește cele mai valoroase înregistrări de concerte și recitaluri cu tineri muzicieni, la nivel european.

Proiectul "Moștenitorii României muzicale", organizat de Radio România Muzical împreună cu Rotary Club Pipera, Artexim și Fundația "Remember Enescu", aduce în prim-plan laureații români ai Concursului International "George Enescu". Astfel, după câștigarea competiției, Maria Marica a primit din partea postului nostru invitația de a realiza înregistrări speciale și de a participa în amintita serie de recitaluri.

Programul din 15 noiembrie 2023 cuprinde Sonata nr. 3 de Robert Schumann, Cinci melodii op. 35b de Serghei Prokofiev și Sonata în la major de César Franck.

Evenimentul, prezentat de colega noastră, Cristina Comandașu, va fi transmis în direct Radio România Muzical.

Sarah Natsis