Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concert Regal Caritabil pentru noii beneficiari ai programului „Tinere Talente”, la Ateneu

Publicat: marți, 24 Octombrie 2023 , ora 0.00

Mâine, 25 octombrie 2023, pe scena Ateneului Român din București se desfășoară Concertul Regal Caritabil organizat de Fundația Regală "Margareta a României", pentru a sprijini noua generație de tineri talentați din țara noastră.

Prin achiziționarea de bilete și oferirea de sponsorizări, se va asigura fondul necesar pentru ca tinerii muzicieni și artiști vizuali ce provin din familii fără posibilități financiare să primească bursa și sprijinul programului național "Tinere Talente".

Evenimentul are loc în mod tradițional în 25 octombrie, dată când, în 1921, a venit pe lume Regele Mihai I al României și aduce pe scena Ateneului Român unii dintre cei mai valoroși muzicieni ai momentului.

În cadrul ediției de anul acesta, își dau concursul tenorul Ioan Hotea și mezzosoprana Martiniana Antonie, împreună cu Orchestra Română de Tineret, în prezența membrilor Familiei Regale a României. La pupitrul dirijoral se va afla Gabriel Bebeșelea.

Programul cuprinde arii și duete din opere și operete. Ora de începere - 19:00.

Până în prezent, au fost acordate 410 burse tinerilor talentați ce provin din medii cu venituri reduse, iar cu sprijinul acordat de mentori și prin promovarea oferită, aceștia au obținut realizări remarcabile la nivel național și internațional.

Sarah Natsis