Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concertele și recitalurile Filarmonicii 'George Enescu'

Publicat: luni, 23 Octombrie 2023 , ora 0.00

Luni, 23 octombrie 2023, de la ora 19.00, pianistul Emanuele Torquati va susține un recital în Sala Mare a Ateneului Român. Muzica Nopții este titlul acestui eveniment organizat în colaborare cu Institutul Italian de Cultură din București. Pe afiș - piese de Claude Debussy, Gabriel Fauré, Simone Corti, Ferruccio Busoni și Franz Liszt.

În 24 octombrie vor avea loc două recitaluri la Ateneul Român, de la ora 19.00. În Sala mică, se va deschide noua Stagiune de marți seara organizată de Filarmonica George Enescu. Pianistul Paul Cartianu va interpreta Sonata D 960 în Si bemol major de Franz Schubert și Humoresca în Si bemol major de Robert Schumann. Iar în Sala Mare a Ateneului, pianistul Cătălin Răducanu va încheia turneul său Un artist, un pian și un țambal, cu un recital în care va interpreta, între altele, pagini de Frédéric Chopin, Isaac Albéniz, George Gershwin și Erik Satie.

Orchestra Filarmonicii George Enescu va susține două concerte de stagiune joi și vineri (26 și 27 octombrie), de la ora 19.00. În prima parte a programului, va fi interpretat Recviemul op. 48 de Gabriel Fauré, cu participarea Corului Filarmonicii pregătit de Iosif Ion Prunner; soliști - soprana Oana Șerban și baritonul Alexandru Chiriac. Iar în partea a doua, orchestra va prezenta Simfonia a III-a de Camille Saint-Saëns, cu Vlad Vișenescu la orgă. La pupitrul dirijoral se va afla Jean-Claude Casadesus.

Sâmbătă, 28 octombrie, în Sala mică a Ateneului Român se vor desfășura două recitaluri. De la ora 16.00, va avea loc recitalul de încheiere a masterclassului de muzică de cameră susținut de violonistul Rafael Butaru, concert-maestru al Filarmonicii George Enescu și al Operei Naționale București, mentor al programului Tinere Talente. Evenimentul este organizat în colaborare cu Fundația Regală Margareta a României și cuprinde, între altele, lucrări de Bohuslav Martinù, Fritz Kreisler, Johann Sebastian Bach și Joaquin Rodrigo. Iar de la ora 19.00, mezzosoprana Claudia Codreanu și pianista Inna Oncescu vor prezenta un program cu pagini din repertoriul românesc. Invitată - actrița Liliana Pană.

Duminică, 29 octombrie, violoncelistul Andrei Ioniță, artist în rezidență al Filarmonicii George Enescu în stagiunea 2023-2024, va susține un recital extraordinar în Sala Mare a Ateneului Român. De la ora 19.00, celebrul muzician va interpreta Integrala suitelor pentru violoncel solo de Johann Sebastian Bach.

Larisa Clempuș