Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Istoria Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” - expoziție „Art Safari” în București

Publicat: vineri, 29 Septembrie 2023 , ora 0.00
Începând de astăzi, 29 septembrie 2023, cu ocazia deschiderii noii ediții „Art Safari”, publicul va putea vizita expoziția ce prezintă istoria Corului Național de Cameră „Madrigal”, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la înființare. Ansamblul a fost fondat de dirijorul Marin Constantin pe data de 11 aprilie 1963, iar primul concert a avut loc la Brașov.
În cele 16 spații puse la dispoziție de organizatori, sunt expuse 60 de costume, 70 de discuri, informații și experiențe muzicale interactive și senzoriale. Curator este Emil Pantelimon, managerul ansamblului, iar designul expoziției este realizat de Vladimir Turturică.
Mai mult decât atât, pentru femeile însărcinate și copiii mici există un spațiu special destinat, numit „Madrigal for Babies”, unde pot asculta lucrări liniștitoare precum „Somewhere Over the Rainbow”, „Moon River” sau „Cântec de leagăn”, printre altele. Proiectul este realizat în parteneriat cu Asociația Română de Muzicoterapie și Universitatea Națională de Muzică din București.
Expoziția este găzduită de Palatul Dacia - România până pe data de 14 ianuarie 2024. Programul de vizitare este de joi până duminică între orele 12:00 și 21:00, iar pentru turul de noapte, între orele 22:00 și 1:00.
Sarah Natsis