Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Opera Națională București prezintă Promenada Operei, ediția a XIII-a, în 23 septembrie pe esplanadă

Publicat: sâmbătă, 23 Septembrie 2023 , ora 0.00

Opera Națională din București prezintă astăzi, 23 septembrie, cea de-a 13-a ediție a Promenadei Operei. Evenimentul ce marchează deschiderea stagiunii 2023-2024 a Operei Naționale din București va cuprinde anul acesta o gală de operă și balet și un spectacol intitulat „Opera Labirint".

Proiectul „Opera Labirint" propune o călătorie sonoră în universul operei, în care publicul va fi ghidat de artiștii Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical "Ludovic Spiess". Călătoria este regizată de Alexandru Nagy și va avea loc din oră în oră, în grupuri de cel mult 50 de persoane, în intervalul 12.00-17.00, pe esplanada Operei Naționale din București.

Iar de la ora 19.00, va avea loc gala din cadrul Promenadei Operei, cu participarea soliștilor, orchestrei, corului și baletului Operei Naționale din București, dirijate de Iurie Florea.

Printre artiștii care vor urca pe scenă se numără sopranele Madeleine Pascu, Marta Sandu Ofrim și Mihaela Stanciu, mezzosopranele Mihaela Ișpan, Oana Andra și Sorana Negrea, tenorii Daniel Magdal și Liviu Indricău și bașii Marius Boloș și Iustinian Zetea, printre alții. Participă, de asemenea, prim-balerinii Cristina Dijmaru, Rin Okuno, Bogdan Cănilă și Robert Enache. Spectacolul va beneficia de un concept de lumini și videomapping, iar regia poartă semnătura lui Alexandru Nagy.

Publicul va putea asculta pagini celebre din creația compozitorilor Giuseppe Verdi, Gioachino Rossini și Giacomo Puccini și va putea asista la momentele de dans prezentate de Ansamblul de Balet al Operei Naționale din București.

Accesul este liber și se va realiza începând cu ora 12.00, iar activitățile artistice propuse de instituție se vor încheia la miezul nopții.

Ana Sireteanu