Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Astăzi începe Turneul Național „Melancolia” în București

Publicat: vineri, 22 Septembrie 2023 , ora 0.00

De astăzi, 22 septembrie 2023, până pe data de 4 octombrie, se desfășoară Turneul Național "Melancolia", ce va ajunge în 7 orașe ale țării.

Proiectul a fost inițiat de chitaristul Costin Soare, căruia i se alătură mezzosoprana Claudia Codreanu și lutistul Constantin Lazăr.

Programul reunește lucrări ale compozitorilor John Dowland - cel mai important lutist și autor de cântece cu lăută al epocii elisabetane și Franz Schubert - cu o creație de lied reprezentativă pentru stilul romantic. Repertoriul este ales și grupat tematic în jurul ideii de "melancolie", tema principală a compozițiilor celor doi, cu titluri precum "Lacrimile", "Iubirea neîmpărtășită", "Somnul" și altele. Acesta va fi prezentat împreună cu o expoziție virtuală cu picturi de epocă realizată de Maria Pașc și cu un caiet-program ce include traducerile textelor de către Alexandru M. Călin.

Concertul de astăzi este programat la ora 19.30, la Casa Kerim din București, locul unde a trăit jurnalista și scriitoarea Silvia Kerim. Accesul publicului se face pe baza unei rezervări prealabile, printr-un email trimis la adresa Kitharalogos@gmail.com.

Următorul concert din agenda turneului va avea loc mâine, la Sinaia.

Sarah Natsis