Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Deschiderea stagiunii 2023-2024 va avea loc pe 13 octombrie, la Sala Radio

Publicat: sâmbătă, 23 Septembrie 2023 , ora 0.00

Orchestrele și Corurile Radio România se pregătesc pentru deschiderea stagiunii cu numărul 95 la Sala Radio din București.

Aceasta va avea loc vineri, 13 octombrie, cu un concert din seria derulată sub egida „Anului Internațional Rahmaninov", la împlinirea a 150 de ani de la nașterea compozitorului. La pupitrul dirijoral al Orchestrei Naționale Radio se va afla John Axelrod, iar solistul serii va fi pianistul Roman Borisov.

În desfășurătorul noii stagiuni sunt prezente concerte susținute de Big Band-ul Radio, dar și de Corul Academic, Corul de Copii și Orchestra de Muzică Populară ale instituției bucureștene. Printre invitații speciali ai acestei stagiuni se numără dirijorii John Axelrod, Toufic Maatouk, pianistul Simon Trpèeski, violonistul Alexandru Tomescu și alții.

Mai multe detalii despre evenimentele din cadrul stagiunii 2023-2024 sunt disponibile pe site-ul www.orchestreradio.ro, la secțiunea „Program concerte".

Abonamentele pentru perioada octombrie-decembrie se pot achiziționa până pe 26 septembrie, iar biletele individuale pentru toate concertele vor deveni disponibile începând cu data de 27 septembrie.

Ana Sireteanu