Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional „George Enescu” - trei concerte în București

Publicat: vineri, 22 Septembrie 2023 , ora 0.00

În București se desfășoară astăzi, 22 septembrie 2023, trei evenimente înscrise în cadrul ediției cu nr. 26 a Festivalului Internațional "George Enescu".

Primul concert al zilei va fi susținut de orchestra "Les Dissonances" la Ateneul Român, începând cu ora 17.00. Conducerea dirijorală va fi asigurată de David Grimal, solist și director artistic al ansamblului. Publicul va putea audia Tripticul simfonic pentru orchestră "Marea" de Claude Debussy, Poemul op. 25 pentru vioară și orchestră de Ernest Chausson și poemul simfonic "Pelleas și Melisande" de Arnold Schönberg.

De la ora 20.00, la Sala Palatului evoluează Orchestra Națională a Franței împreună cu Orchestra Română de Tineret și Corul Filarmonicii "George Enescu" pregătit de dirijorul Iosif Ion Prunner. La pupitrul dirijoral se va afla Cristian Măcelaru, director artistic al festivalului. Evenimentul beneficiază de participarea pianistului Kirill Gerstein. În program - Concertul nr. 2 în do minor pentru pian și orchestră de Serghei Rahmaninov, Simfonia nr. 3 în Do major și Rapsodia română nr. 1 de George Enescu.

Ambele concerte vor fi transmise în direct pe postul nostru.

La finalul concertului pe care-l va dirija, în foaierul Sălii Palatului, maestrul Cristian Măcelaru va oferi publicului autografe pe compact-discul intitulat „Cristian Măcelaru, Orchestra Națională Radio - Ceaikovski, Dvoűàk”, produs de Editura Casa Radio.

De la ora 22.30, în seria "Concerte de la miezul nopții", la Ateneul Român, are loc recitalul de harpă al lui Xavier de Maistre. Din program fac parte lucrări semnate de Jan Ladislav Dussek, Gabriel Fauré, Francisco Tárrega, Bedűich Smetana, Enrique Granados, George Enescu și Henriette Renié.

Sarah Natsis