Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional „George Enescu” - concerte în București, Timișoara și Sibiu

Publicat: miercuri, 20 Septembrie 2023 , ora 0.00

În cadrul ediției cu nr. 26 a Festivalului Internațional "George Enescu", se derulează astăzi, 20 septembrie 2023, o serie de concerte în București și în țară.

Primul eveniment al zilei se desfășoară începând cu ora 16.30, la Sala Palatului. Ansamblul vocal-instrumental "Le Balcon", Corul Operei Naționale din București pregătit de Daniel Jinga și Corul Academic Radio condus de Ciprian Țuțu, împreună cu Orchestra Operei Naționale bucureștene prezintă publicului opera în concert "Sfântul Francisc din Assisi" de Olivier Messiaen, sub conducerea dirijorului Maxime Pascal.

La Timișoara, începând cu ora 19.00, publicul va putea urmări ansamblul "Manchester Camerata" dirijat de Vlad Vizireanu. Concertul beneficiază de participarea saxofonistei Jess Gillam. În program - lucrări semnate de compozitorii Arvo Pärt, Philip Glass și Béla Bartók, între altele. Evenimentul este organizat de Rotary Cetate Timișoara.

Tot de la ora 19.00, la Sibiu, va concerta ansamblul "Camerata Salzburg", al cărui concertmaistru este Gregory Ahss. Soliștii serii vor fi violonistul Kristof Barati și violistul Timothy Ridout. Programul reunește lucrări compuse de Joseph Haydn și Wolfgang Amadeus Mozart. Concertul este organizat de Asociația "Play", împreună cu Filarmonica din Sibiu.

Sarah Natsis