Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

„Camerata Salzburg” și Orchestra Filarmonică a Ungariei la Festivalul Internațional „George Enescu”

Publicat: marți, 19 Septembrie 2023 , ora 0.00

În cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” ediția 26, se desfășoară astăzi două de evenimente. Începând cu ora 17.00, pe scena Ateneului Român evoluează ansamblul „Camerata Salzburg”, al cărui concertmaistru este violonistul israelian Gregory Ahss. Janine Jansen, anunțată inițial ca solistă a acestui concert, va fi înlocuită de violonistul Kristóf Baráti și violistul Timothy Ridout. Programul cuprinde Simfoniile a VI-a în re major „Dimineața” și a VII-a în do major „Amiaza” de Joseph Haydn, Concertul nr. 3 în sol major pentru vioară și orchestră și Simfonia concertantă în mi bemol major pentru vioară, violă și orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart. Biletele și abonamentele achiziționate pentru concertul susținut de „Camerata Salzburg” alături de Janine Jansen rămân valabile și pentru concertul susținut de „Camerata Salzburg” alături de violonistul Kristóf Baráti și violistul Timothy Ridout. Cei care doresc să returneze biletele pot solicita acest lucru prin trimiterea unui email la adresa ticketing@eventim.ro.

De la ora 20.00, la Sala Palatului are loc concertul susținut Orchestra Filarmonică Națională a Ungariei, sub conducerea dirijorului Cristian Mandeal. Solistul serii va fi violoncelistul Sheku Kanneh-Mason. În program - „Dansurile din Galánta” de Zoltán Kodály, Concertul nr. 1 în mi bemol major pentru violoncel și orchestră de Dmitri Șostakovici și Simfonia a II-a în la major de George Enescu. Concertul de la Sala Palatului va fi transmis în direct de Radio România Muzical, cu începere de la ora 20.00.

După concertul pe care-l va dirija astăzi în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, maestrul Cristian Mandeal oferă publicului ]n foaierul Sălii Palatului o sesiune de autografe pe cel mai recent album realizat la Editura „Casa Radio”, ce poartă titlul „Serenity”. Înregistrările ce re regăsesc pe acest album au fost realizate recent în Studioul de concerte „Mihail Jora” (2020, 2021), prin colaborarea de tradiție între Orchestra de Cameră „Radio” și dirijorul Cristian Mandeal. Albumul este disponibil, pe toată durata Festivalului „George Enescu, la punctele de vânzare ale Editurii Casa Radio de la Ateneul Român, Sala Palatului și Sala Radio, sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). 

Sarah Natsis