Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul 'Enescu'. Programul din 18 septembrie

Publicat: luni, 18 Septembrie 2023 , ora 0.00

În cadrul Festivalului Internațional George Enescu au loc luni, 18 septembrie 2023, mai multe concerte în București.

De la ora 17.00, la Ateneul Român va evolua Camerata Manchester, sub conducerea dirijorului Gábor Takács-Nagy. Programul se deschide cu Rapsodia română nr. 1 de George Enescu într-un aranjament al interpretei vocale de jazz Teodora Brody. Vor urma apoi Concertul în Mi bemol major pentru două piane și orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart, soliști Jean-Efflam Bavouzet și Alexandra Dariescu, și piesa Where the Bee Dances de Michael Nyman cu saxofonista Jess Gillam - solistă. În final, Camerata Manchester va interpreta Simfonia a IV-a de Ludwig van Beethoven.

În seria Mari orchestre ale lumii, de la Sala Palatului, va concerta Orchestra Filarmonică Națională a Ungariei, sub bagheta dirijorului Charles Dutoit. Solistă va fi celebra pianistă Martha Argerich, care va interpreta Concertul nr. 3 în Do major de Serghei Prokofiev. Înainte de această lucrare va fi interpretată Pastorala-fantezie de George Enescu, iar programul se va încheia cu Simfonia fantastică de Hector Berlioz. Concertul de la Sala Palatului va fi transmis în direct, de la ora 20.00, de Radio România Muzical.

În Piața Festivalului Enescu, de la ora 19.30 va avea loc un recital cameral propus de violoniștii Rafael Butaru și Mircea Lazăr, violoncelista Mădălina Fara și pianista Cristiana Mihart. O oră mai târziu, pe aceeași scenă vor evolua violonistul Alexandru Tomescu, pianista Sînziana Mircea și violoncelistul Ștefan Cazacu. Cei trei muzicieni vor prezenta piese de Dan Popescu din cadrul proiectului Wind Water Earth.

Larisa Clempuș