Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Program Berlioz-Liszt-Mahler oferit de Orchestra Academiei „Santa Cecilia” în Festivalul „Enescu”

Publicat: sâmbătă, 16 Septembrie 2023 , ora 0.00

Festivalul Internațional "George Enescu" prezintă astăzi, 16 septembrie, o nouă suită de concerte pe scenele din București.

De la ora 11.00, la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României va avea loc recitalul pianistului german Alexander Krichel, în seria "Enescu și contemporanii". Alexander Krichel va interpreta Suita a II-a op. 10 în Re major din creația lui George Enescu, "Gaspard de la nuit" de Maurice Ravel și Studiile-tablou op. 39 de Serghei Rahmaninov.

Seria "Concertelor Românești" continuă, la ora 13.00, la Sala Radio, cu prezența Orchestrei Filarmonicii din Sibiu, condusă de dirijorul Roderick Cox. Solistă: violonista Ioana Cristina Goicea. Programul este alcătuit din lucrarea "Lontano" de György Ligeti, Concertul pentru vioară și orchestră de Erich Wolfgang Korngold și Simfonia a IV-a din creația lui Piotr Ilici Ceaikovski. La finalul concertului, Ioana Cristina Goicea va oferi publicului, în Foaierul central al Sălii Radio, autografe pe albumul cu muzică de George Enescu, recent apărut la Editura Casa Radio, înregistrat alături de violoncelistul Andrei Ioniță și pianista Daria Tudor.

"Berlin Academy of American Music", dirijorul Garrett Keast și violonista Mihaela Martin vor susține un concert pe scena Ateneului Român. De la ora 16.30, publicul va putea asculta "Entr'acte" de Caroline Shaw, "Serenadă" de Leonard Bernstein, lucrarea "Eritrean Ring" semnată de Livia Teodorescu-Ciocănea, prezentată în primă audiție și Suita "Primăvara apalașă" de Aaron Copland.

În seria "Mari orchestre ale lumii", la Sala Palatului, Orchestra Academiei "Santa Cecilia" din Roma prezintă cel de-al doilea concert din actuala ediție a festivalului, cu Tugan Sohiev la pupitrul dirijoral și avându-l solist pe pianistul francez Bertrand Chamayou. În program: Uvertura "Carnavalul roman" de Hector Berlioz, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Franz Liszt și Simfonia I de Gustav Mahler. Ora de începere este 20.00.

Seria concertelor propuse astăzi în București de Festivalul Internațional "George Enescu" se încheie cu recitalul susținut de mezzosoprana americană Kate Lindsey și pianistul francez Baptiste Trotignon. Programul include lucrări de Kurt Weill, Erich Wolfgang Korngold, Alexander Zemlinski și Alma Mahler, în aranjamente semnate de Baptiste Trotignon. Recitalul are loc la Ateneul Român, face parte din seria "Concertelor de la miezul nopții" și începe la ora 22.30.

Ana Sireteanu