Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Daniel Hope și Vladimir Jurowski, printre interpreții de astăzi ai Festivalului Internațional „George Enescu”

Publicat: joi, 14 Septembrie 2023 , ora 0.00

În cadrul Festivalului Internațional "George Enescu", astăzi, 14 septembrie 2023, sunt programate mai multe evenimente, atât în programul oficial, cât și în cel al evenimentelor conexe.

La Ateneul Român, de la ora 16.30, violonistul Daniel Hope, solist și dirijor al Orchestrei de Cameră din Zürich, propune lucrări semnate de George Enescu, Johann Sebastian Bach, Arvo Pärt, Edward Elgar și Constantin Silvestri, între alții.

Sala Palatului găzduiește, de la ora 19.30, cel de-al doilea concert din actuala ediție de festival, susținut de Orchestra Bavareză de Stat din München, cu Vladimir Jurowski la conducere. Solistă - violonista norvegiană Vilde Frang. Programul include lucrările "White interment" de Victoria Poleva, Concertul pentru vioară și orchestră "În memoria unui înger" aparținând creației lui Alban Berg și Simfonia Alpilor de Richard Strauss.

Ambele concerte pot fi audiate în direct la Radio România Muzical.

Din seria evenimentelor conexe festivalului Enescu, de la ora 19.00, în Sufrageria Regală a Muzeului Național de Artă al României va avea loc recitalul susținut de clavecinista Raluca Enea, cu un program construit în jurul personalității lui Jean-Philippe Rameau.


Norela Costea