Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Patricia Kopatchinskaja și Orchestra Operei Bavareze de Stat - pe scenele Festivalului „George Enescu”

Publicat: miercuri, 13 Septembrie 2023 , ora 0.00

Festivalul Internațional "George Enescu" prezintă astăzi, 13 septembrie 2023, două concerte în București.

Începând cu ora 17.00, pe scena Ateneului Român evoluează Patricia Kopatchinskaja, în dubla postură de violonistă și naratoare, care va prezenta lucrări semnate de compozitorii Arnold Schönberg, Darius Milhaud și Carl Philipp Emmanuel Bach, între altele. Parteneri îi sunt flautista Julia Gallego, pianistul Joonas Ahonen, violonista Meesun Hong-Coleman, Thomas Kaufmann la violoncel și clarinetistul Reto Bieri.

De la ora 20.00, la Sala Palatului poate fi ascultată Orchestra Operei Bavareze de Stat din Munchen, care marchează în această perioadă, printr-un turneu european, 500 de ani de existență. Dirijează Vladimir Jurowski, iar solist este pianistul Yefim Bronfman. În program: preludiul operei "Tristan și Isolda" de Richard Wagner, Concertul op. 54 de Robert Schumann și, în partea a doua, Simfonia a IV-a în Sol major de Gustav Mahler, cu participarea sopranei Louise Alder. Evenimentul este transmis în direct de Radio România Muzical.

Pe perioada desfășurării festivalului, la Universitatea Națională de Muzică din București, organizatorii prezintă, în parteneriat cu Muzeul Național „George Enescu”, expoziția foto-documentară "George Enescu pe continentul american", realizată de Irina Nițu, cu grafică de Horia Nițu. Iar la Sala Palatului, este expusă o instalație de tip performance filmată în VR de Gigi Căciuleanu, cu titlul "Wolfgang".

Sarah Natsis