Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

„Billy Budd” de Benjamin Britten, în versiune de concert - în agenda Festivalului „Enescu”

Publicat: marți, 12 Septembrie 2023 , ora 0.00

În agenda Festivalului Internațional "George Enescu" sunt înscrise astăzi, 12 septembrie 2023, două evenimente în București.

De la ora 17.00, în cadrul seriei "Concertele de la Ateneu", Camerata Berna va concerta sub cupola Ateneului Român. Ansamblul o are solistă pe violonista Patricia Kopatchinskaja, care asigură și conducerea muzicală. Muzicienii vor prezenta publicului pagini semnate de August Nörmiger, Franz Schubert, Gesualdo da Venosa și György Kurtág, reunite sub titlul "Moartea și fata". Același program va fi susținut de Camerata Berna și joi, 14 septembrie, la Sala "Capitol" a Filarmonicii din Timișoara, tot cu violonista Patricia Kopatchinskaja în dublă ipostază, de solistă și dirijoare.

De la ora 20.00, la Sala Palatului, Orchestra Filarmonicii "George Enescu" și Corul de bărbați al instituției, pregătit de Iosif Ion Prunner, reunite sub conducerea dirijorală a finlandezului Hannu Lintu, vor prezenta opera "Billy Budd" de Benjamin Britten, în versiune de concert. Își dau concursul, printre alții, tenorii Peter Wedd și Cosmin Ifrim, baritonii Ville Rusanen și Mihai Damian și basul Timo Riihonen. Regia multimedia este semnată de Carmen Lidia Vidu.

Ambele evenimente pot fi ascultate în direct la Radio România Muzical.

Ioana Țintea