Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Meshell Ndegeocello în premieră în România, în „Bucharest Jazz Festival”

Publicat: sâmbătă, 9 Septembrie 2023 , ora 0.00

"Bucharest Jazz Festival" prezintă astăzi, 9 septembrie, masterclass-ul saxofonistului Ben Wendel. Muzicianul va susține astăzi, 9 septembrie, la ARCUB - Hanul Gabroveni, în intervalul orar 13:00-16:00, un curs gratuit dedicat studenților secțiilor de jazz, precum și absolvenților sau muzicienilor doritori. Ben Wendel va împărtăși cunoștințele lui în ceea ce privește improvizația, compoziția și tehnicile de interpretare. Participanții vor avea ocazia să învețe tehnici și strategii pentru a construi solouri inovatoare și să cunoască detalii despre modul în care acesta își găsește inspirația și își dezvoltă ideile.

De asemenea, "Bucharest Jazz Festival" prezintă astăzi, 9 septembrie, pe scena Combinatului Fondului Plastic din București, evoluții ale artiștilor Meshell Ndegeocello, Lukács Márton și ale formațiilor Muntet, Norzeatic & Qinta Spartă și The Bash.

Începând cu ora 18.00, publicul îi va putea asculta pe pianistul Lukács Márton și bateristul Debreci Norbert, cei doi îmbinând jazz-ul cu producția de muzică electronică, creând sunete sintetizate, groove-uri și texturi diverse.

De la ora 19.00, pe scenă va evolua trupa Muntet, formată din Alex Munte, Alex Cos, Michael Acker și Sergiu Fănică. Grupul va prezenta un concert de jazz contemporan cu influențe hip-hop și electronice.

Norzeatic și Qinta Spartă anunță, începând cu ora 20.00 un concert în care vor îmbina hip-hopul, jazzul și muzica electronică. Formația este alcătuită din vocalistul Norzeatic, Florian Mikuta și Albert Tajti la clape, Mihai Iordache - saxofon și flaut, chitaristul Electric Brother, Tavi Scurtu - tobe și sampler, Mike Alex la bas, percuționistul Lolo Noukpetor și Tzuc - scratches & cuts.

Iar de la ora 23.00, festivalul oferă publicului o experiență jam session a trupei The Bash.

Ana Sireteanu