Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Se încheie „Bucharest Jazz Festival"

Publicat: duminică, 10 Septembrie 2023 , ora 0.00

Astăzi, 10 septembrie 2023, se încheie "Bucharest Jazz Festival" cu patru concerte la Combinatul Fondului Plastic.

Seara se deschide la ora 18.00 cu formația TajNic, ce prezintă un mix de compoziții proprii și creații spontane. Originile și influențele diverse ale trioului format din pianistul Albert Tajti, basistul Florian Nicolau și bateristul Iulian Nicolau pot fi resimțite în concertele lor - o îmbinare de elemente de jazz, funk, electronic, clasic și contemporan.

De la ora 19.00, evoluează pe scenă Anita Petruescu Group. Câștigătoare a competiției "New Jazz Players" din cadrul "Bucharest Jazz Festival" din 2019, tânăra vocalistă concertează alături de chitaristul Adrian Bifano, pianista Miran Noh, contrabasistul Johannes Fend și bateristul Laurens Buijs.

Seara continuă cu Gin Tonic Orchestra, ai cărei membri vor prezenta, de la ora 20.00, un program în care future jazz-ul se îmbină cu broken beat și house. Grupul francez este cunoscut pentru explorările sonore în jazz și muzică electronică și pentru utilizarea unui arsenal de sintetizatoare.

Nubiyan Twist se urcă pe scena Combinatului Fondului Plastic la ora 21.30 și încheie ediția din 2023 "Bucharest Jazz Festival". Unul dintre cele mai prezente ansambluri de afro-Jazz pe scenele din Maria Britanie, Nubiyan Twist creează o muzică energică, în care se îmbină fluid influențe din jazz, hip-hop, afrobeat, soul și reggae.