Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Orchestra Simfonică din Göteborg și Orchestra de cameră „Franz Liszt” astăzi, în Festivalul „Enescu”

Publicat: vineri, 8 Septembrie 2023 , ora 0.00

În cadrul Festivalului Internațional "George Enescu" astăzi, 8 septembrie 2023, vor avea loc următoarele evenimente:

La Ateneul Român, la ora 16.30 va începe concertul susținut de Orchestra de Cameră "Franz Liszt", condusă de István Várdai. În program: lucrări de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu. Solist este pianistul francez Pierre-Laurent Aimard.

Aceeași sală găzduiește, de la ora 22.30, concertul lui Avi Avital la mandolină, susținut cu participarea Ansamblului instrumental "Between Worlds" și a corului "Rustavi". Programul cuprinde lucrări semnate de Béla Bartók, Fazıl Say, dar și muzică tradițională georgiană, turcă, tătară și kletzmer.

La Sala Palatului, de la ora 19.30, pe scenă se va afla Orchestra Simfonică din Göteborg, având-o solistă pe violonista Alena Baeva. Bagheta dirijorală îi revine lui Gustavo Gimeno. În program, creații de György Ligeti, George Enescu și Piotr Ilici Ceaikovski.

În Sala "Colloseum" a Teatrului Godot, de la ora 13.00, este programat concertul bursierilor programului "Lumières d'Europe", derulat de Academia "Les Dissonances". Li se vor alătura pianistul Philippe Cassard, violonistul David Grimal, violista Diemut Poppen și violoncelista Anne Gastinel. Programul cuprinde Sonata pentru vioară solo de Eric Montalbetti, Cvartetul cu pian nr. 2 op. 30 de George Enescu și Cvintetul cu pian nr. 2 op. 115 de Gabriel Fauré.