Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Trei evenimente conexe în București, sub egida Festivalului Internațional „George Enescu”

Publicat: joi, 7 Septembrie 2023 , ora 0.00

Seria evenimentelor conexe derulată sub egida Festivalului Internațional "George Enescu" propune publicului din capitală trei evenimente.

Ca parte a "Lumières d'Europe", un proiect de tip rezidență muzicală lansat de violonistul francez David Grimal, în calitate de director artistic, Universitatea Națională de Muzică din București găzduiește, de la ora 13.00, un recital oferit de bursierii programului menționat. Alături de tinerii muzicieni se vor afla violonistul David Grimal împreună cu pianistul Philippe Cassard, Diemut Poppen la violă și Anne Gastinel la violoncel. În program sunt anunțate lucrări de Claude Debussy, Mauro Montalbetti, Maurice Ravel și George Enescu.

De la ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Național din București va concerta Ansamblul de muzică veche "Sempre" alcătuit din soprana Cristina Vasilache, violoniștii Rafael Butaru, Mircea Grigore Lazăr și Melinda Béres, Tamara Dica la violă, Andrej Jovanic la chitară, Lazar Zsombor la violoncel, István Csata la contrabas și clavecinista Raluca Enea.
Sub titlul "Sempre Vivaldi", programul este integral dedicat creației lui Antonio Vivaldi.

Tot de la ora 19.00, în ambianța librăriei Cărturești Verona va avea loc un recital oferit de bursierii programului "Tinere Talente" al Fundației Regale Margareta a României. În interpretarea tinerilor muzicieni veți putea audia lucrări semnate de Camille Saint-Saëns, Ennio Morricone, Heitor Villa-Lobos, Ludwig van Beethoven și Jules Massenet.

Ioana Țintea