Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Trei concerte la București în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”

Publicat: miercuri, 6 Septembrie 2023 , ora 0.00

Noi evenimente figurează astăzi, 6 septembrie 2023, în agenda Festivalului Internațional "George Enescu".

La Ateneul Român, de la ora 17.00, evoluează Orchestra "Gewandhaus" din Leipzig dirijată de Herbert Blomstedt. Programul, pe care îl veți putea audia și în direct la Radio România Muzical, cuprinde Simfonia a V-a de Franz Schubert și două creații ale compozitorului suedez Franz Berwald: "Amintire despre munții norvegieni" și Simfonia a III-a. Comentează Irina Cristina Vasilescu.

Pe scena Sălii Palatului se va afla, tot astăzi, Orchestra Filarmonică a Israelului cu Lahav Shani la conducere. Începând cu ora 20.00, vor fi interpretate Uvertura nr. 2 semnată Louise Farrenc, Simfonia nr. 104 de Joseph Haydn și Concertul op. 77 de Johannes Brahms. Solist: violonistul Gil Shaham. Concertul va fi transmis pe frecvențele postului nostru, în comentariul Laurei Ana Mânzat.

De la ora 19.30, bursierii programului "Lumières d'Europe" vor oferi un recital în Sala Auditorium a Universității Naționale de Muzică din București. Alături de violonistul David Grimal, vor cânta pianistul Philippe Cassard, violista Diemut Poppen și violoncelista Anne Gastinel, într-un program ce cuprinde creații de Maurice Ravel, George Enescu, Gabriel Fauré și Cesar Franck.


Alexandra Scumpu-Baciu