Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Herbert Blomstedt și Paavo Järvi pe scena Festivalului „George Enescu”

Publicat: marți, 5 Septembrie 2023 , ora 0.00

Pentru astăzi, 5 septembrie 2023, publicul meloman din capitală are două opțiuni oferite de organizatorii Festivalului Internațional "George Enescu".

De la ora 17.00, la Ateneul Român are loc un concert susținut de Orchestra Gewandhaus din Leipzig. Ansamblul îl va avea la conducere pe renumitul artist Herbert Blomstedt, în vârstă de 96 de ani. Programul reunește Preludiul la unison din Suita I op. 9 în Do major pentru orchestră de George Enescu și Simfonia a VII-a în Mi major din creația lui Anton Bruckner. Ansamblul va putea fi urmărit și mâine seară, în aceleași spațiu, cu program diferit.

De la ora 20.00, Orchestra Tonhalle din Zürich va susține un concert sub bagheta dirijorului Paavo Järvi. La Sala Palatului, ansamblul va prezenta Simfonia a IX-a în re minor de Anton Bruckner. Ambele concerte vor fi transmise în direct la Radio România Muzical.

Pe toată durata Festivalului, la Sala Palatului, organizatorii prezintă o instalație de tip performance filmată în VR de Gigi Căciuleanu, cu titlul "Wolfgang" și expoziția foto-documentară "George Enescu în Franța", concepută și realizată de Cristina Andrei și Adina Sibianu, cu grafică de Oana Carianopol.

Ioana Țintea