Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Enescu. În 4 septembrie - concerte transmise în direct de Radio România Muzical

Publicat: luni, 4 Septembrie 2023 , ora 0.00

În București au loc două concerte luni, 4 septembrie 2023, în cadrul Festivalului Internațional George Enescu. Ambele vor fi transmise în direct de Radio România Muzical.

La Ateneul Român, de la ora 17.00, va evolua ansamblul Cameristi della Scala, dirijat de Wilson Hermanto. Soliști vor fi violoncelistul Daniel Müller-Schott, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică, ultimii doi fiind laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022. Programul cuprinde Aria și Scherzino de George Enescu, Romanța în Fa major pentru violoncel și orchestră de Richard Strauss, Variațiunile pe o temă rococo op. 33 de Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia a III-a în la minor Scoțiana de Felix Mendelssohn.

Iar la Sala Palatului, de la ora 20.00, în cadrul seriei Mari orchestre ale lumii, va putea fi ascultată Orchestra Tonhalle din Zürich. La pupitrul dirijoral se va afla Paavo Järvi, iar ca solist va cânta violoncelistul Andrei Ioniță. Vor fi interpretate lucrarea Pacific 231 de Arthur Honegger, Simfonia concertantă în si minor pentru violoncel și orchestră de George Enescu și Simfonia a IX-a Din lumea nouă de Antonin Dvoűák.

În pauza acestui concert de la Sala Palatului, violoncelistul Andrei Ioniță va oferi publicului o sesiune de autografe, pe albumul său apărut recent la Editura Casa Radio. Discul este dedicat creației camerale enesciene și a fost înregistrat de Andrei Ioniță împreună cu violonista Ioana Cristina Goicea și pianista Daria Tudor.

Larisa Clempuș