Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional „George Enescu”, programul zilei de 2 septembrie 2023

Publicat: sâmbătă, 2 Septembrie 2023 , ora 0.00

În cadrul Festivalului Internațional "George Enescu" astăzi, 2 septembrie, sunt programate următoarele evenimente:

De la ora 11.00, Fine Arts Quartet susține, în Sala "Auditorium" a Muzeului Național de Artă, un recital cameral în cadrul căruia vor fi interpretate lucrări enesciene precum Sérénade lointaine, Cvintetul în re major și Aubade. Recitalul este inclus în seria "Enescu și contemporanii".

De la ora 13.00, la Sala Radio, Orchestra Filarmonicii de Stat "Transilvania" din Cluj-Napoca va susține un concert ce face parte din Seria "Orchestrelor Românești". Programul cuprinde lucrări de Doina Rotaru, Benjamin Britten și Dmitri Șostakovici. Dirijează Jonathon Heyward. Solist - pianistul Andrei Gologan.

La Ateneul Român, de la ora 16.30, Orchestra de Cameră "Dogma" va susține un concert în cadrul căruia vor evolua, alături de ansamblul dirijat de Michail Gurewitsch, pianista Alexandra Segal și violonista Maria Marica. În program: piese compuse de Dan Buciu, Felix Mendelssohn și Samuel Barber, printre alții.

În aceeași sală, de la ora 22.30, Concertul de la miezul nopții va fi oferit astăzi de Ansamblul de suflători "Zeffiro". În program - Serenada nr. 10 pentru instrumente de suflat KV 361 de Wolfgang Amadeus Mozart. Dirijează Alfredo Bernardini.

Începând cu ora 17.00, la Institutul Cultural Francez va avea loc conferința intitulată "De ce să mai compunem muzică în secolul 21?", susținută de compozitorul Eric Montalbetti.

La ora 19.30, în cadrul seriei Mari orchestre ale lumii, la Sala Palatului va avea loc concertul Orchestrei Teatrului "Capitol" din Toulouse cu dirijorul Josep Pons la conducere. Concertul va avea loc cu participarea Corului Academic Radio pregătit de Ciprian Țuțu. Ansamblurile propun două partituri de Hector Berlioz: Simfonia fantastică și Lélio sau Întoarcerea la viață. În calitate de soliști ai celei de-a doua lucrări evoluează tenorul Mathias Vidal și baritonul Vincent le Texier, narațiunea fiind realizată de Lambert Wilson. Muzica va fi însoțită de proiecții multimedia realizate de regizorii Nona Ciobanu și Peter Kočir.