Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul 'Enescu'. Concertele zilei de 1 septembrie

Publicat: vineri, 1 Septembrie 2023 , ora 0.00

În București au loc trei concerte vineri, 1 septembrie, în cadrul Festivalului Internațional George Enescu 2023.

La Ateneul Român, de la ora 16.30, ansamblul Intercontemporan dirijat de Pierre Bleuse va prezenta piese concertante de György Ligeti. Soliști - pianistul Sébastien Vichard, violonista Jeanne-Marie Conquer și violoncelistul Renaud Déjardin.

În seria Mari orchestre ale lumii, la Sala Palatului va concerta Orchestra Teatrului Capitole din Toulouse, sub conducerea dirijorului Christian Badea. Programul începe la ora 19.30 cu muzica lui George Enescu - Poemul simfonic Isis pentru cor de femei și orchestră (finalizat postum de Pascal Bentoiu), care va fi interpretat cu participarea Corului Academic Radio pregătit de Ciprian Țuțu. Vor urma apoi opusuri din repertoriul francez - Poemul op. 25 de Ernest Chausson și Rapsodia Tzigane pentru vioară și orchestră de Maurice Ravel, solist fiind Renaud Capucon. Concertul, pe care îl veți putea asculta în direct la Radio România Muzical, se va încheia cu Simfonia a III-a de Camille Saint-Saëns.

De la ora 22.30, la Ateneul Român vor evolua soprana Olga Peretyatko și tenorul Marius Vlad Budoiu. Cei doi artiști vor fi acompaniați de pianiștii Matthias Samuil și Horea Haplea. Muzicienii vor interpreta pagini din creația unor compozitori precum Franz Schubert, Richard Strauss, Franz Lehár, Charles Gounod, Manuel de Falla și George Gershwin.

Larisa Clempuș