Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Orchestra Simfonică din Londra și Orchestra Filarmonicii Cehe - în Festivalul „ Enescu”

Publicat: miercuri, 30 August 2023 , ora 0.00
Festivalul Internațional „George Enescu” prezintă astăzi, 30 august 2023, două concerte înscrise în cadrul ediției a XXVI-a, intitulate „Generozitate prin muzică”. Primul concert al zilei va fi susținut de Orchestra Filarmonicii Cehe, sub bagheta dirijorului Manfred Honeck, la Ateneul Român. Programul cuprinde Concertul pentru două piane și orchestră de Bryce Dessner și Simfonia a V-a op. 64 în mi minor de Piotr Ilici Ceaikovski. Solistele serii vor fi pianistele Katia și Marielle Labèque. Concertul începe la ora 17.00.
De la ora 20.00, la Sala Palatului, publicul va putea audia Simfonia a IX-a de Gustav Mahler, în interpretarea Orchestrei Simfonice din Londra. La pupitrul dirijoral se va afla Sir Simon Rattle.
Ambele concerte vor fi transmise în direct pe postul nostru. Cele două ansambluri vor putea fi urmărite și mâine, în aceleași spații, cu programe diferite.
Pe toată durata Festivalului, la Sala Palatului, organizatorii prezintă o instalație de tip performance filmată în VR de Gigi Căciuleanu, cu titlul „Wolfgang” și expoziția foto-documentară „George Enescu în Franța”, concepută și realizată de Cristina Andrei și Adina Sibianu, cu grafică de Oana Carianopol.
Sarah Natsis