Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Două concerte, astăzi, în Festivalul Internațional „George Enescu”

Publicat: luni, 28 August 2023 , ora 0.00

A doua zi a ediției cu numărul XXVI a Festivalului Internațional "George Enescu" are programate două concerte ce vor fi transmise în direct pe frecvențele postului nostru. Începând cu ora 17:00, ca solistă a Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Koln va evolua renumita violonistă Caroline Widmann. Cei prezenți în Sala Mare a Ateneului Român vor putea audia lucrarea Con Brio și Concertul nr. 2 pentru vioară și orchestră de Jörg Widmann, care va asigura și conducerea dirijorală. Programul este completat de două opusuri ce aparțin creației lui Felix Mendelssohn: Andante din Sonata pentru clarinet și pian în mi bemol major, în aranjament pentru clarinet și orchestră de Jörg Widmann, care îi va și da viață, ca solist și Simfonia a V-a în re minor "Reforma".

Iar de la ora 20:00, la Sala Palatului, în cadrul seriei "Mari orchestre ale lumii" veți putea urmări opera "Otello" de Giuseppe Verdi, în versiune de concert, cu participarea Orchestrei și Corului Maggio Musicale Fiorentino sub conducerea dirijorală a lui Zubin Mehta, președinte de onoare al Festivalului. Distribuția îi reunește pe tenorul Fabio Sartori, soprana Anastasia Bartoli și baritonul Luca Salsi, printre alții, iar regia multimedia este semnată de Nona Ciobanu și Peter Kosir din Slovenia.

Ambele concerte sunt transmise în direct de Radio România Muzical.

Pe toată durata Festivalului, la Sala Palatului, publicul va putea urmări o instalație de tip performance filmată în VR de Gigi Căciuleanu, cu titlul "Wolfgang" și expoziția foto-documentară "George Enescu în Franța" concepută și realizată de Cristina Andrei și Adina Sibianu, cu grafică de Oana Carianopol. ranța" concepută și realizată de Cristina Andrei și Adina Sibianu, cu grafică de Oana Carianopol.

Ioana Țintea