Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Astăzi începe Festivalul Internațional „George Enescu”, ediția a 26-a

Publicat: duminică, 27 August 2023 , ora 0.00
Astăzi începe ediția cu numărul 26 a Festivalului Internațional „George Enescu”, cel mai important eveniment muzical românesc, ce se va desfășura anul acesta timp de patru săptămâni, până în 24 septembrie. Pe parcursul ediției a cărei temă este „Generozitate prin muzică”, publicul va putea urmări zilnic artiști binecunoscuți în întreaga lume, orchestre precum Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Filarmonicii din Viena, Orchestra Regală „Concertgebouw” din Amsterdam și multe altele. Vor evolua pe scenele Festivalului peste 3.500 de artiști renumiți, peste 40 de orchestre din 16 țări. Sunt propuse creații de operă în primă audiție, dar și concerte educative pentru copii. Seriile de concerte ce se vor desfășura în perioada următoare sunt intitulate „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la Ateneu”, „Concertele de la miezul nopții”, „Enescu și contemporanii”, „Seria orchestrelor românești”, „Concerte pentru familii și copii” și „ Enescu și contemporanii”.
Concertul de deschidere a festivalului va fi susținut în această seară de Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, la Sala Palatului din București. Programul cuprinde Concertul pentru violoncel și orchestră de Antonín Dvoűák, Rapsodia română op. 11 nr. 2 de George Enescu și Suita „Cavalerul Rozelor” de Richard Strauss. Solistul serii va fi violoncelistul francez Gautier Capuçon, iar conducerea dirijorală va fi asigurată de Cristian Măcelaru, director artistic al festivalului. Concertul începe la ora 19 și 30 de minute și este transmis în direct la Radio România Muzical.
Festivalul Internațional „George Enescu” este organizat de Artexim și se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.
Sarah Natsis