Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Mâine începe ediția a XXVI-a a Festivalului Internațional „George Enescu”

Publicat: sâmbătă, 26 August 2023 , ora 0.00
Mâine începe ediția a 26-a a Festivalului Internațional „George Enescu”, ce se va desfășura anul acesta în perioada 27 august-24 septembrie. „Generozitate prin muzică” este tema evenimentului ce propune publicului numeroși artiști cunoscuți în întreaga lume și ansambluri de prim rang precum Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Filarmonicii din Viena și Orchestra Regală „Concertgebouw” din Amsterdam.
Seriile de concerte din ediția curentă sunt „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la Ateneu”, „Concertele de la miezul nopții”, „Enescu și contemporanii”, „Seria orchestrelor românești”, „Concerte pentru familii și copii” și „Enescu și contemporanii”.
Evenimentul de deschidere a festivalului va fi susținut de Orchestra Filarmonicii „George Enescu” mâine, 27 august 2023, la Sala Palatului din București. Programul cuprinde Concertul pentru violoncel și orchestră de Antonín Dvoűák - solist Gautier Capuçon, Rapsodia română op. 11 nr. 2 de George Enescu și Suită din muzica operei „Cavalerul rozelor” de Richard Strauss. Dirijează Cristian Măcelaru, director artistic al festivalului. Concertul începe la ora 19:30 și este transmis în direct de Radio România Muzical.
Festivalul Internațional „George Enescu” este organizat de Artexim și se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.
Norela Costea