Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Evenimente conexe organizate sub egida Festivalului Internațional „George Enescu”

Publicat: joi, 24 August 2023 , ora 0.00

Pe lângă concertele programate în perioada 27 august - 24 septembrie în cadrul ediției al cărei motto este „Generozitate prin muzică”, Festivalul Internațional „George Enescu” propune o serie de evenimente conexe organizate în București, dar și în alte 12 orașe din țară.

Pe toată durata Festivalului, la Sala Palatului, publicul va putea urmări o instalație de tip performance filmată în VR de Gigi Căciuleanu, cu titlul „Wolfgang” și expoziția foto-documentară „George Enescu în Franța” concepută și realizată de Cristina Andrei și Adina Sibianu, cu grafică de Oana Carianopol.

Tot în București se vor desfășura proiecții de film, prezentate și comentate de criticul de film Irina-Margareta Nistor, expoziții, concerte camerale organizate de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, proiectul cultural „Lumières dŽEurope”, lansat de violonistul francez David Grimal. Iar pentru publicul din țară, Festivalul Internațional „George Enescu” organizează concerte în Arad, Botoșani, Brașov, Constanța, Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Ploiești, Râmnicu-Vâlcea, Satu-Mare, Sinaia și Târgoviște. Detalii despre toate evenimentele la adresa www.festivalenescu.ro.

Festivalul este organizat de Artexim și se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Sarah Natsis