Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Cvartetul american „Fine Arts” deschide seria „Enescu și contemporanii” - sâmbătă, 2 septembrie

Publicat: duminică, 20 August 2023 , ora 0.00
Festivalul Internațional „George Enescu” prezintă în fiecare weekend din perioada 2-24 septembrie, 8 recitaluri în seria „Enescu și contemporanii”.
Evenimentele vor avea loc în Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă din București, începând cu ora 11:00. Între invitați: Cvartetul „Fine Arts”, Cvintetul „V Coloris”, violonistul David Grimal și pianista Raluca Știrbăț, Ansamblul „Contempo Paris” și pianistul Alexander Krichel, printre alții.
În program: lucrări semnate George Enescu, Zoltan Kodály, Nadia Boulanger, Maurice Ravel, Doina Rotaru, Gyorgy Ligeti și Dinu Lipatti, printre alții.
Evenimentul de deschidere al seriei va avea loc sâmbătă, 2 septembrie, și va fi susținut de Cvartetul „Fine Arts” din Statele Unite ale Americii. Ansamblul este format din violoniștii Ralph Evans și Efim Boico, violistul Gil Sharon și violoncelistul Niklas Schmidt. Vor participa pianiștii Gisele și Fabio Witkowski și contrabasistul Săndel Smărăndescu. Ansamblul oferă publicului un recital cu program integral enescian din care nu vor lipsi „Sérénade lointaine” pentru trio cu pian, Cvintetul cu pian în re major și „Aubade” pentru trio de coarde, și nici Rapsodia română op. 11 nr. 1 în la major, într-un aranjament de Jacques Enoch pentru cvintet cu pian și contrabas.
Ana Sireteanu