Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Au fost anunțați câștigătorii bursei „Moștenitorii României Muzicale”

Publicat: luni, 19 Iunie 2023 , ora 10.21
În acest an, bursa „Moștenitorii României Muzicale”, în valoare de 4000 de euro, oferită de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera a fost câștigată de pianistul Nil Mladin. Alături de premiul în bani, acesta va susține și un recital la București, organizat de postul nostru. Nil Mladin va fi, de asemenea, invitat să susțină un concert în compania Orchestrelor Radio, precum și recitaluri organizate de Filarmonica din Brașov și Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” din București. La Filarmonica din Cluj, urmează să apară în cadrul unui concert de concerte, precum și în cadrul unui recital organizat sub semnul festivalului „Toamna muzicală clujeană” 2023. I-a fost oferit și un contract de reprezentare artistică de către Artexim. În plus, Nil Mladin urmează să înregistreze în studiourile Radio România în 2024.
Printre laureații din acest an se mai numără pianista Maria Bădiță și clarinetistul Petru Pane, cei care urmează să susțină recitaluri organizate de Filarmonica „Moldova” din Iași.
Ca parte a competiției pentru bursa „Moștenitorii României Muzicale”, postul nostru oferă o sesiune de înregistrări speciale pentru clarinetistul Petru Pane.
De asemenea, vor avea loc recitaluri organizate de Filarmonica din Brașov cu alți laureați ai competiției din acest an: violoncelistul Jan Sekaci, clarinetistul Petru Pane, pianistul Radu Stoica, contratenorul Alexandru Costea, flautista Ilinca Chiriță și violonista Dora Lăpuște.
Petre Fugaciu